Soms is het een sombere herfstmiddag. Soms heb ik geen zin om te koken. Soms heb ik zin in comfortfood. Soms heb ik zin om Meneer te verrassen. Soms willen de kinderen lekker eten. Soms heb ik daar het perfecte recept voor!
Bak 1 kg. gehakt met 4 fijngesneden knoflookteentjes en 1 á 2 fijngesneden gedroogde pepertjes rul in twee eetlepels sesamolie.
Dan 100 ml soyasaus, 3 volle bolle eetlepels donkerbruine basterdsuiker en een duimpje geraspte verse gember erbij. Beetje zout en peper erover.
Laat dit een paar minuten pruttelen en snijdt ondertussen een bundel bosuitjes fijn. De rijst heb je dan al in de rijstkoker klaar staan!
Rijst in een kommetje, beef met wat sappige saus erop, bosuitjes erover en iedereen vindt dat de Godin goddelijk gekookt heeft. Easy-peasy hè?
Sometimes it's a gloomy autumn afternoon. Sometimes I don't feel like cooking. Sometimes I need some comfortfood. Sometimes I want to surprise Mister Goddess. Sometimes the kids want to eat something really good. Sometimes I have the perfect recipe!
Brown 1 kg. of minced meat with 4 cloves of minced garlic and 1 or 2 crushed red peppers in 2 tablespoons sesame oil.
Add 100 ml. soy sauce, 3 heaped tablespoons of brown sugar, a thumb of grated fresh ginger and some salt and pepper. Dice a bunch of spring onions.
Simmer for a few minutes to blend the flavors.
Serve over steamed rice, top with the diced spring onions and everybody will think that the Goddess cooked divine. Easy-peasy right?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten